ModderDag 2020; vies worden mag!

Honderdduizenden kinderen in Europa ontdekken vandaag op actieve wijze de natuur tijdens ModderDag 2020. Zonder grenzen: want vies worden mag!

Spelenderwijs ontdekken wat de natuur te bieden heeft: daar draait ModderDag om. Zo vergroot je de betrokkenheid van kinderen bij de natuur. En het draagt bij aan bewustwording van de nieuwe generatie.

In, om en met modder

Ook dit jaar organiseren verschillende kinderopvanglocaties van de SWKGroep-organisaties allerlei activiteiten in, om en met modder. De spelmogelijkheden zijn eindeloos. De jongste kinderen voelen met handen en voeten de verschillen in textuur. De peuters maken zandtaartjes en ervaren dat die steviger worden met extra zand, of ze maken soep met juist extra water. De oudere kinderen leven zich uit door te bouwen, te scheppen en te graven: geultjes, dijken, bruggen, zandkastelen. Je kruiwagen volladen met modder, je eigen modderkeuken maken, lopen over het blotevoetenpad en lekker vies worden. Kinderen gebruiken hun fantasie om met modder de mooiste dingen te creëren!

Onbevangen ontdekken

Kinderen kunnen binnen hun eigen mogelijkheden energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt op ModderDag. Onbevangen (want vies worden mag!) kunnen zij ontdekken en experimenteren. Niet alleen goed voor de ervaring en ontwikkeling, maar gegarandeerd goed voor veel plezier.

Lekker de natuur in

In deze periode waarin je niet alle uitjes kunt doen, bestaat de mogelijkheid om ook zelf met de kinderen lekker de natuur in te gaan. Zoek rustige plekken op en geef de kinderen zand en water. Geef hen de ruimte om lekker vies te worden en maak er met elkaar een mooie dag van!