1 april 2020

Martin van de Ruit voorzitter raad van bestuur SWKGroep

Per april start Martin van de Ruit (47) bij de SWKGroep om 1 juni officieel aan te treden als voorzitter raad van bestuur van de SWKGroep. Van der Ruit neemt het stokje over van Ad Doorneveld, die na 25 jaar de organisatie verlaat om van meer vrije tijd te genieten en zijn ervaring op andere vlakken in te zetten.

Ontwikkeling blijft het uitgangspunt
Onder leiding van Ad Doorneveld is de SWKGroep in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een organisatie met 2.500 medewerkers en circa 800 vrijwilligers in de divisies kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Alleen al in kinderopvang en onderwijs draagt de SWKGroep zorg voor ruim 26.000 kinderen en jongeren. Uitgangspunt is en blijft de ontwikkeling van kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en medewerkers.

Ruime ervaring
Met Van de Ruit heeft de SWKGroep opvolging van een bestuurder die in staat is om zowel intern als extern verbinding te creëren. Met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en innovatie. Van de Ruit neemt veel ervaring mee naar de SWKGroep. Hij vervulde in de afgelopen jaren sleutelposities in grote zorgorganisaties als Zorggroep Elde Maasduinen, Actiz, De Meent Groep, PvF en Pantein Care. “Het is een bijzondere tijd om te starten”, zegt Martin. “Een bijzondere tijd voor iedereen in onze samenleving. Zeker ook voor onze doelgroepen van jong tot oud en niet te vergeten voor onze medewerkers waar een groot beroep op wordt gedaan in deze crisis. Ik ben ervan overtuigd dat we hier samen goed uitkomen en lever daar graag een bijdrage aan. Ik kijk uit naar de toekomst en wil de ingezette koers van de SWKGroep graag verder uitbouwen en vormgeven.”

Deel:
×
MENU