Meer informatie over het coronavirus SWKGroep
16 maart 2020

Leuke activiteiten om met kinderen te doen

Nu alle scholen en alle kinderopvanglocaties gesloten zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zullen veel ouders, opa’s, oma’s of oppassers creatieve manieren moeten bedenken om kinderen thuis bezig te houden. En hoe leuk is het, als je dan elke dag een andere leuke activiteit kan doen? Wij delen graag een aantal leuke kinderactiviteiten die van het thuisblijven een echt feestje maken!

Maak een droomwereld in een kijkdoos!

Het is misschien leuk om even uit de wereld van thuis te stappen. Maak een droomwereld in een kijkdoos!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten om te binnen doen. Kijk maar!

 

Creatief recyclen

Wist je dat je van lege plastic flessen hele leuke plantenbakjes kunt maken? Versier het bakje op creatieve wijze en stop er een laagje aarde in. Weet jij al een mooi plekje om dit unieke plantenbakje neer te zetten?

Van oud naar nieuw

Gooi oud papier niet weg maar gebruik het opnieuw! Voor één keer lekker binnen kliederen met papier en water. Lees hier hoe je dat doet

Oefen je oog-handcoordienatie met Mölkky

Een leuk spel om te spelen! Door het spelen van spellen als Mölkky werk je aan je oog-handcoördinatie (dat is de samenwerking tussen je ogen en je handen). Hoe het gaat lees je hier.

Ontwerp jouw eigen euromunten

Heb je nog wat centen in jouw spaarpot zitten? Gebruik ze om jouw eigen munten te ontwerpen. Leg ze op een papier, teken er een rondje omheen en vul beide kanten met een tekening die bij je past! Hoe? Lees hier wat je er allemaal voor nodig hebt!

Bevroren water

Wat denk jij dat als eerste bevriest? Koud, lauw of warm water? Zet een bakje met water in de vriezer, zet je stopwatch aan en test hoe lang het duurt tot dat het water bevroren is. Je test het met deze activiteit.

Oefen je aandacht concentratie en doorzettingsvermogen

Maak een eigen waterkompas en doe thuis een speurtocht of zoek een schat. Lees hier hoe je zo’n gaaf kompas maakt!

Benieuwd naar nóg meer leuke activiteiten? Kijk dan op www.leukekinderactiviteiten.nl.
Of download een van onze ideeënboeken boordevol ideeën voor kinderactiviteiten.

Deel:
×
MENU