4 mei 2018

Kinderen uitgedaagd tijdens water challenge

Waanzinnige waterdag SWKGroep

Water. Negen challenges. En een stopwatch. Dat waren de ingrediënten voor de Waanzinnige Waterdag bij de SWKGroep. Kortom, de kinderen van alle buitenschoolse opvanglocaties gingen de water challenge uitdaging aan. Wie vervult de meeste opdrachten in de snelste tijd?

De water challenge zorgde voor plezier en hilariteit

Van water laten zweven en een waterestafette tot grote zeepbellen en waterijsjes maken. In actie voor plastic soep: de handen uit de mouwen om het plastic zwerfafval op te ruimen dat in de natuur terecht is gekomen. Niks leuker dan tijdens het vullen van de waterballonnen snel een exemplaar naar de pedagogisch medewerker te gooien. Maar alle opdrachten moesten binnen een bepaalde tijd uitgevoerd worden. Daarom waren voor de jongere kinderen op de dagopvang wateruitdagingen samengesteld speciaal gericht op hun leeftijd.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van de SWKGroep-organisaties. Daarom draait het twaalf maanden lang om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Dat betekent veel wateractiviteiten, een waterideeënboek, nauw betrokken worden bij de Volvo Ocean Race, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Het Jaar van Water ‘finisht’ tijdens de finale van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

Deel:
×
MENU