Kinderen ontdekken de wereld met natuurtassen en wonderlijke proefjes

Al op jonge leeftijd spelenderwijs de natuur ontdekken of wonderlijke proefjes doen? Na een periode van veel thuis zijn, gaan de kinderen op alle SWKGroep locaties weer met elkaar op ontdekking. Kinderen leren spelenderwijs. Dit keer met de speciaal ontwikkelde Natuurtassen en Chemieboxen. Een mooie manier om onze wondere wereld binnen en buiten te ontdekken. Daarbij staan ontwikkeling, plezier en het spelenderwijs leren centraal.

Ontwikkeling van kinderen

“Alle medewerkers binnen onze organisaties zijn enorm blij dat zij de kinderen weer op onze kinderopvang-, zorg en schoollocaties kunnen ontvangen”, zegt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep. “In de eerste periode nadat de kinderopvang en scholen weer open mochten, stond het wennen van de kinderen centraal. Nu kan iedereen weer volop aan de slag met de ontwikkeling van kinderen.’’ Dit keer doet de SWKGroep dat met zelf ontwikkelde Natuurtassen en Chemieboxen.

Op ontdekkingstocht en interessante proefjes

“Kinderen leren door te spelen. En dat is precies waarvoor de Natuurtassen en Chemieboxen gemaakt zijn”, zegt Hinke Cooiman bedenker van de tassen en boxen. “De Natuurtassen zijn voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Het is een kleine rugzak waarin activiteitenkaarten en materialen zitten om met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. Naar buiten, ontdekken en je verwonderen dus. Van de Chemieboxen zijn twee versies. Eén voor de jongere kinderen tussen de 4 en 8 jaar, en één voor de oudere kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In de box zitten activiteitenkaarten en bijbehorende materialen om leerzame en wonderlijke proefjes te kunnen doen. Hoe kan je een lampje laten branden op citroenen? Zit er sop in de zee? Welke stoffen zijn superslurpers? Ontdek hoe je een melkregenboog maakt. Voor de proefjes is samengewerkt met Centrum JongerenCommunicatie Chemie. Zo kan ieder kind zich in Checkpoint of als Freek Vonk wanen.’’

Leuke kinderactiviteiten

Een aantal van de proefjes worden ook gedeeld op de website www.leukekinderactiviteiten.nl. De website is gratis toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kan ieder kind ook thuis spelenderwijs op ontdekkingstocht. Goed voor de ontwikkeling en vooral erg leuk om te doen.