Kinderen leren over water en chemie

Kinderopvangorganisatie Stichting GroeiBriljant, onderdeel van de SWKGroep, bracht met een gastcollege over water en chemie de Wereldhavendagen naar OBS het Landje. De kinderen konden de wonderen van water zelf ervaren. Zo konden de Wereldhavendagen, die traditiegetrouw in het eerste weekend van september plaatsvinden, ook dit jaar toch een beetje doorgaan. Want nu scholieren door de coronamaatregelen niet naar de Wereldhavendagen konden komen, werd de haven naar de scholen gebracht! Met gastlessen en havenbelevingen.

SWKGroep maakt van Wereldhavendagen gastcollege indoor Playground

Een gastcollege is leuk, een indoor Playground nog veel leuker. De kinderen van OBS het Landje beleefden een uur om nooit meer te vergeten. “Tijdens de scholendag op vrijdag 4 september gaven we verrassende lessen voor verschillende klassen in het basisonderwijs”, vertelt Hinke Cooiman van de SWKGroep. “De kinderen leerden spelenderwijs allerlei feitjes over water en chemie met onze chemieboxen. Deze zitten vol ideeën en materialen om de leukste proefjes te doen. En dat deden de kinderen dus zélf bij onze indoor Playground.” Na afloop mochten de kinderen een mooi certificaat in ontvangst nemen.

Samen de Wereld Kleuren

Dát is de gezamenlijke visie van de SWKGroep, waar Stichting GroeiBriljant onderdeel van is. Vanuit deze visie zorgt de SWKGroep ervoor dat kinderen zoveel mogelijk leuke en uitdagende dingen beleven, zodat ze zich optimaal ontwikkelen en fundamentele levensvaardigheden op doen. Deze visie staat ook voor verbinden en samenwerken. Met ouders, in de kinderopvang, het onderwijs, in de zorg en andere organisaties.