19 oktober 2016

Is techniek iets voor mij? Kinderen ontdekken het zelf op de Grote SWKGroep Techniekdag

Sleutelen aan auto’s, alles leren over meten en weten tijdens een bezoek aan het NMI, zelf 3D printen, een DJ techniek workshop, je eigen fiets repareren, je eigen LEGO robot programmeren, bouwen met bamboe, de fijne kneepjes van scheepvaarttechniek, vloeistof stapelen, meedoen aan uitdagende Techniek Challenges en nog héél véél meer!

De kinderen vonden het geweldig
Gespannen gezichten, nieuwe dingen ontdekken en kennismaken met techniek. Is techniek iets voor mij? De kinderen van onze kinderopvang-, buurtwerk- en zorgorganisaties ontdekten het zelf tijdens een spannende ontdekkingstocht op de Grote SWKGroep Techniekdag.

Techniek voor alle kinderen
‘We willen dat al onze kinderen van 0 tot en met 13 jaar kennis maken met techniek in al zijn facetten.’ zegt directeur Annemiek de Jong. ‘Onderzoek wijst uit dat kinderen die al op jonge leeftijd met techniek in aanraking komen ontdekken hoe leuk dat is. Dat is belangrijk voor later. Daarom hebben wij gekozen voor een heel Jaar van Techniek. De kinderen vinden het geweldig. We hopen dat de kinderen ook na deze Grote SWKGroep Techniekdag aan de slag gaan met techniek. Daarom is de website www.techniekbijdeswkgroep.nl ontwikkeld; boordevol inspiratie en techniekactiviteiten voor alle kinderen.’

Deel:
×
MENU