18 september 2018

Groter bereik onder jongeren voor slagen op de arbeidsmarkt

SWKGroep en JINC slaan de handen nogmaals ineen

De SWKGroep en JINC zetten de samenwerking voort. Beide partijen vinden elkaar in de gedrevenheid waarmee zij zich inzetten om de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Met de bundeling van krachten maken zij zich sterker voor de jongeren in Rotterdam. Ze bieden praktische oplossingen zoals sollicitatietrainingen, bliksemstages en een meeloopdag als ‘Baas van Morgen’.

Een betere start op de arbeidsmarkt

De SWKGroep is ervan overtuigd dat de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren vergroten wanneer je hen inspireert en motiveert. Hen laat zien wat mogelijk is. “Niet iedereen weet hoe hij of zij een sollicitatiebrief moet schrijven. En regelmatig slaan ze dan de plank mis. Zo’n afwijzing werkt ontzettend demotiverend. Met een aantal praktische tips helpen we ze graag op weg”, aldus Ad Doorneveld, voorzitter Raad van Bestuur van de SWKGroep.
De samenwerking met JINC zorgt dat deze overtuiging nog meer jongeren bereikt. JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. De jongerenwerkers van Buurtwerk, onderdeel van de SWKGroep, zijn daarbij van grote toegevoegde waarde.

Vijf keer ‘Baas van Morgen’

In de aankomende editie van ‘Baas van Morgen’ in januari 2019, geven vijf directeuren binnen de SWKGroep het stokje voor één dag over aan vijf jongeren. Zo krijgen deze jongeren de kans om één dag de baas te zijn. Een mooie vorm van kinderparticipatie en samenwerking. Jongeren zien van dichtbij wat er mogelijk is in de toekomst. Op die manier bouwen we aan meer zelfvertrouwen. Want daar gaat het om.

Deel:
×
MENU