12 juli 2019

Feestelijke diplomering studenten unieke BBL-opleiding

Omscholing. Voor velen iets dat vaak enkel bij een idee blijft. Dat geldt niet voor de studenten van de BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4; een unieke samenwerking tussen Zadkine en SWKGroep. Zij verwezenlijkten hun ambities en op 11 juli was het zover: de feestelijke diploma-uitreiking . Een bijzonder moment, want zij zijn de eersten die hun diploma via dit traject behalen.

Jezelf omscholen en een heel ander beroep uitoefenen? Met de BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker van het Zadkine Rotterdam, een opleiding in samenwerking met de SWKGroep, is dát dus mogelijk. Voor velen van de huidige afstudeerders was de omscholing een bewuste keuze: de opleiding resulteert in een mbo diploma niveau 4 én geeft garantie op een baan bij één van de kinderopvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep. En dat is een succesfactor, zo blijkt.

Talenten ontdekken en ontwikkelen

“De studenten hebben de afgelopen periode hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”, vertelt Marian Huijzer, loopbaanbegeleider van de opleiding. “Een aantal heeft ontdekt dat zij zich graag wil specialiseren in een niche binnen de kinderopvang. Zij gaan dan ook verder met studeren”, vult ze aan. “Een aantal anderen gaat direct aan de slag bij een kinderopvangorganisatie, die onderdeel is van de SWKGroep.”

Gastlessen

Door de nauwe samenwerking met de SWKGroep, was het mogelijk om de studenten verrassende gastlessen aan te bieden. Gedurende de studie kwamen er zes gastdocenten langs die meer inzicht gaven in hun discipline. Ook de praktijkcoördinator van de SWKGroep schoof iedere week aan. Iets dat de studenten erg konden waarderen. “Vooral de lessen over vroeg- en voorschoolse educatie vielen in de smaak”, stelt Marian. Ook het bijdragen aan activiteiten voor het vakantieprogramma vonden de studenten leuk en leerzaam. “Enkele van deze ideeën zijn zelfs gebruikt in het volgende programma.” De volgende lichting studenten staat al klaar: volgend jaar starten 27 nieuwelingen via de beroepsopleidende leerweg aan de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 bij het Zadkine..

Deel:
×
MENU