Eerste gediplomeerden opleiding ‘eigentijds management’ SWKGroep

Zelf een opleiding starten? De SWKGroep (kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs) draait er de hand niet voor om! Als verrijking voor het eigen middenmanagement werd, in samenwerking met PostMD Opleidingen, een eenjarige post-hbo opleiding opgezet. Op 8 oktober diplomeerden de eerste 14 ‘studenten’.

De post-hbo opleiding duurt 1 jaar en heeft 39 lesavonden, aangevuld met thuisstudie. Daarin leren de deelnemers onder andere over persoonlijk leiderschap, krijgen zij meer inzicht in de wijze waarop zij leidinggeven aan hun team(s), komt het klantperspectief aan bod en is er aandacht voor teamvaardigheden en jaarplannen.

Groeien in ontwikkeling en leiderschap
”Het was een bijzonder jaar”, zegt Eke Gerritsma, teamleider bij Buurtwerk. “Ik heb veel geleerd in theorie én praktijk. Over wie ik ben als leidinggevende, het aansturen van teams en over organisatieontwikkeling. Bovendien kon ik het geleerde direct in de praktijk toepassen. Een hele waardevolle opleiding!” Ook Zita Roest, locatiemanager bij IJsselkids Kinderopvang, is enthousiast. “We zijn trots dat we ons doel bereikt hebben! Met dank aan de SWKGroep, in samenwerking met PostMD opleidingen, zijn we gegroeid in ontwikkeling, leiderschap en hebben we mooie verbindingen in het bedrijf gemaakt.”

Lerende organisatie

De SWKGroep heeft ontwikkeling en goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. “De behoefte aan een interne post-hbo opleiding was daarom ook groot”, zegt Nadine Bongers, hoofd opleidingscentrum SWKGroep. “Om als organisatie actief in te kunnen spelen op dat wat de huidige tijdgeest vraagt én vanuit de wetenschap dat wij een lerende organisatie zijn, zijn wij op zoek gegaan naar een passende aanvullende managementopleiding voor het middenmanagement. Eigentijds management, dát is het doel dat wij voor ogen hebben.”

Verbinding

Verbinden is één van de belangrijkste speerpunten binnen de SWKGroep. En dat is ook precies wat deze opleiding teweeg bracht. De gediplomeerden hebben allemaal een leidinggevende functie en verschillende werkervarings- en opleidingsachtergronden. Juist hierdoor leerden de deelnemers veel van elkaar. “Ik had veel contact met mijn opleidingsgenoten”, vertelt Eke. “Als manager loop je vaak tegen dezelfde zaken aan. De opleiding gaf ons de kans om van elkaar te leren en verschillende manieren van aanpak met elkaar te bespreken. Daarbij heb ik een inkijkje gekregen in de kinderopvang en hebben mijn collega’s/studiegenoten meer kennis opgedaan over het welzijnswerk. Échte verbinding dus.”