7 maart 2018

Een clinic van Nederlands dameswaterpoloteam

waterpoloclinic

Samenwerken, kracht, uithoudingsvermogen en vooral heel veel plezier! Meer dan 300 BSO-kinderen van Kern Kinderopvang, Triodus Kinderopvang en IJsselkids Kinderopvang maakten deze week kennis met waterpolo tijdens een bijzondere waterpoloclinic onder leiding van het Nederlands dameswaterpoloteam.

Kijken, oefenen en aan de slag

De clinic startte met een demonstratie van de professionele waterpoloërs. Geconcentreerd keken de kinderen toe hoe deze enthousiaste professionals hun sport vol passie demonstreerden. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Eerst een pittige warming-up en daarna met groepen van 20 kinderen zelf aan de slag. Met oefeningen, een parcours en daarna wedstrijdjes tegen elkaar. Een mooie kennismaking met deze watersport.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van de verschillende organisaties van de SWKGroep. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterdagen en nog veel meer. De SWKGroep is sinds juli dit jaar sponsor van het Nederlands dameswaterpoloteam. Dankzij deze sponsoring konden alle kinderen (met minimaal twee zwemdiploma’s) kennismaken met deze uitdagende watersport.

Deel:
×
MENU