Meer informatie over het coronavirus SWKGroep
1 november 2019

De zes leukste duurzaamheidsactiviteiten om zelf te doen

wwd_blog_tips

Bingoën en tegelijkertijd de straat opruimen? Voor niets hippe kleding? De inhoud van de afvalbak in kunst veranderen? Tijdens de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag gingen kinderen aan de slag met deze activiteiten! Zelf ook een leuke milieuvriendelijke activiteit doen? We zetten de zes tofste Duurzaamheidsdagactiviteiten op een rij.

Laat rommel stralen

Is een leeg melkpak afval? Nee, dat is kunst! Stimuleer je creativiteit en creëer (samen) de mooiste kunstwerken van dingen die je anders zou weggooien. We hebben hier ook nog een slimme truc hoe je plastic tasjes kunt gebruiken.

Zelf verf maken

Zelf verf maken is kinderspel! Met spullen die je gewoon in de supermarkt vindt. En een stuk minder chemisch dan de potten van de bouwmarkt. Het recept voor eigen verf vindt je hier.

Afvalbingo

Flessendop … snoepverpakking … ballon: bingo! Een spelletje waarmee ook nog eens de buurt schoon wordt. Verzamel het afval, wie heeft als eerste een volle kaart? De bingokaart staat op deze pagina.

Plastic vissen

Wat drijft daar in het water? Is dat plastic? Dat hoort daar niet, dat vissen we eruit. Leer kinderen over plastic in de oceaan terwijl ze een badje leeg vissen. Wie vist het meeste plastic op? Ontdek wat je nodig hebt.

Afvalsorteerspel

Scheidt u afval? Leer kinderen welk afval waar bij hoort met het afvalsorteerspel. Dit spel wordt extra leuk door te knutselen. Hoe? Kijk eens hier.

Hip voor nop!

Kleding die uit de mode is hoeft niet gelijk weg! Met wat creativiteit ziet een oude broek er zo weer hip uit. Trek de kast open en lees hier hoe je hip voor nop wordt.

Deel:
×
MENU