15 maart 2019

De Week van het geld: Ben jij een held met geld?

KOV_kindmetgeld

Hoeveel zakgeld kan ik mijn kind geven? Op welke leeftijd kan ik daarmee het beste starten? Hoe leer ik mijn kind sparen? Of hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zich bewust is van de hoogte van zijn of haar telefoonrekening? Tijdens de Week van het geld worden deze vragen allemaal beantwoord! De Week van het geld vindt plaats van 25 tot en met 29 maart en heeft als thema ‘Ben jij een held met je geld?’ Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandagochtend 25 maart in het Rat Verlegh Stadion van Breda deze negende editie van de Week van het geld.

Jong geleerd is oud gedaan

Tijdens de Week van het geld zijn er op basisscholen in heel Nederland ruim 5000 gastlessen en workshops over omgaan met geld. Doel: kinderen al vroeg voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’. Activiteiten over het omgaan met geld worden geïntegreerd in het lesprogramma. Ook gaan scholieren flink over het thema in debat.

Meer weten?

Bij ons op de kinderopvang besteden we ook aandacht aan de Week van het geld. Op www.weekvanhetgeld.nl kunt u terecht voor allerlei leuke materialen en ideeën zodat u thuis aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan leerzame filmpjes van onder andere Het Klokhuis, kleurplaten, knutselideeën, nep geld om mee te oefenen, informatie over Prinsjesdag en een krant vol weetjes over geld. Ook is er meer informatie te vinden over hoe u uw kind kunt leren omgaan met de verleiding van reclames, zakgeld en sparen.

Deel:
×
MENU