De SWKGroep gaat de volgende fase in

“Maar eerst moet iedereen weer een beetje kunnen landen.”

Starten als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur tijdens een wereldwijde pandemie is op z’n zachtst gezegd vreemd. Martin van de Ruit: “Normaal start ik met een kennismakingsrondje door het pand. Dat werd door het coronavirus een kort rondje. Ook bezoek aan de locaties was niet mogelijk, dat vind ik erg jammer. Dat wil ik na de crisis zeker inhalen! Toch geeft deze tijd ook een bepaalde zachtheid aan mensen. Ik heb gemerkt dat de situatie zorgt voor meer verbinding. Dat vind ik mooi om te zien.”

‘’15 maart hoorden we tijdens de persconferentie dat de scholen, kinderopvang, restaurants, het hele openbare leven dicht zou gaan. Ik besefte direct de enorme impact die dit op de SWKGroep zou hebben. Als bestuurder vraagt dit om vanuit een nieuw perspectief naar een organisatie te kijken. De divisies zijn enorm druk met alle praktische veranderingen. Het is aan mij om voor de SWKGroep naar de grote lijnen te blijven kijken. Zodat we als organisatie verder kunnen ontwikkelen als de rust is weergekeerd en iedereen weer een beetje heeft kunnen landen.’’

Nauwe verbinding tussen divisies om onze maatschappelijke ambities te verwezenlijken

Ik nodig iedereen uit om mee te denken
‘’Bij de SWKGroep hoort iedereen erbij. Inclusiviteit is het sleutelwoord. Een visie die mij erg aanspreekt. We zorgen samen voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot zelfbewuste en veerkrachtige mensen. Groei was de afgelopen jaren een belangrijk perspectief van de SWKGroep. Ik ga verder vanuit een verbindend perspectief. De divisies dichter bij elkaar brengen zodat we samen onze maatschappelijke ambities kunnen waarmaken. Onze maatschappelijke ambitie past bij de nieuwe maatschappij en daarin mogen we best wat meer lef tonen, kleur bekennen. Hoe? Dat ligt niet vast. We gaan dit samen doen. En in een vooraf uitgedacht plan geloof ik niet. Ik nodig iedereen – collega’s, samenwerkingspartners en stakeholders uit om mee te doen en met goede ideeën te komen.’’