De SWKGroep bundelt krachten tijdens coronacrisis

De coronacrisis houdt heel Nederland in de greep, maar wij blijven op alle fronten doorgaan! De SWKGroep bundelt de krachten. Dat doen we altijd, maar in het bijzonder tijdens deze crisis. Door de combinatie van onze divisies dragen wij bij aan het draaiende houden van onze maatschappij.

Anders dan anders

Vanaf het moment dat de overheid de intelligente lockdown aankondigde, heeft iedereen hard gewerkt. De maatregelen zijn overal te voelen. De kinderopvang ging dicht, behalve voor vitale beroepen. De scholen gingen dicht en stapten over op een thuis lesprogramma, jeugdzorg en begeleiding voor gezinnen werd snel anders ingevuld en iedereen werkt zo veel mogelijk thuis. Alles is anders dan anders.

Mooie initiatieven

Wij zijn enorm trots op al onze medewerkers die onze kernwaarden verbinden, bevlogen en verrassen ook in deze periode waarmaken. Er zijn talloze creatieve, mooie initiatieven. Buurtwerk brengt voedselpakketten en maaltijden rond, de pedagogisch medewerkers maken allerlei leuke filmpjes voor de kinderen, en er zijn talloze lespakketten zodat ouders met hun kind(eren) ook thuis kunnen leren. Een aantal van onze kinderopvanglocaties zijn door de veiligheidsregio’s aangewezen als 24-uurs opvang. Daarnaast werken de collega’s die normaal op het hoofdkantoor zitten, zoveel mogelijk thuis. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Vergaderen gebeurt bijvoorbeeld online. Maar ook het zoeken van paaseitjes tijdens het Paasweekend ging online! En vele collega’s heb zich ingezet als vrijwilliger. Bij Buurtwerk, maar ook in de zorg.

Welkom, Martin

Tussen alle coronahectiek door, is Martin van de Ruit aangetreden als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur! We wensen hem, ondanks de uitzonderlijke tijd waarin hij is begonnen, ontzettend veel plezier en succes.

11 mei gaan we weer van start

En toen werd het 21 april. De dag waarop de overheid aankondigde dat de basisscholen en de kinderopvang per 11 mei weer open mogen. Goed nieuws! Op dit moment werkt iedereen keihard om de ‘open-up’ in goede banen te leiden. We kijken enorm uit naar 11 mei! Het moment waarop we de kinderen weer kunnen ontvangen op de locaties en vanuit daar werken aan hun ontwikkeling.