19 oktober 2017

Bijzondere samenwerking War Child en SWKGroep

19 oktober is een bijzondere dag voor de SWKGroep. Het is War Child Dag voor de 8+ kinderen van de kinderopvang-, buurtwerk- en zorgorganisaties. Een dag die in het teken staat van de start van de samenwerking met War Child op alle locaties. Een dag om stil te staan bij de problemen van leeftijdsgenoten elders in de wereld. Maar ook met een verrassing voor de kinderen en hun ouders.

Kinderen vormen levend peace-teken voor War Child

Alle 4000 kinderen van 8 jaar en ouder krijgen vandaag een verrassing. Zij mogen één jaar gratis lid worden van de War Child Kidsclub. Een kidsclub waar zij alles te weten komen over kinderen in andere landen en over War Child zelf. Het lidmaatschap is een cadeau van de SWKGroep. Daarmee wordt het werk van War Child ondersteund. Naast deze bijzondere verrassing krijgen de kinderen een leerzame, interactieve dag. Met een presentatie over het werk van War Child en een interactieve quiz. Later op de dag vormen de kinderen buiten een levend peace-teken. Daarmee laten zij zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.

Bijzondere samenwerking War Child en SWKGroep

De SWKGroep zorgt dagelijks dat kinderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. War Child helpt kinderen in oorlogsgebieden. Iets dat de SWKGroep niet kan vanuit hier en daardoor enorme waardering heeft voor het werk van War Child. Werk dat zoveel mogelijk ondersteuning nodig heeft. Daarnaast wil de SWKGroep haar kinderen meegeven dat de wereld groter is dan het veilige Nederland. Dat er kinderen zijn die een heel andere jeugd hebben waarin vrede soms heel ver weg is. En hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. Daarom werken deze twee organisaties een jaar lang samen.

Over War Child

Wereldwijd leven momenteel zo’n 250 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gevolgen van aanhoudend geweld. War Child zet zich in 15 landen actief in voor het welzijn van oorlogskinderen. De organisatie biedt de kinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ondanks de vaak traumatische ervaringen kijken de kinderen dankzij deze steun samen met War Child weer met vertrouwen naar hun toekomst.

Deel:
×
MENU