17 mei 2017

De beweegplaat en Buurt&Zo app winnaars SWKGroep Innovatieprijs!

De beweegplaat van Cas en de Buurt&Zo app zijn uitgeroepen tot winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs 2017 tijdens de feestelijke maar spannende finale in de Dutch Innovation Factory. Zij gaan samen met de SWKGroep met deze ideeën aan de slag om onze wereld mooier en duurzamer te maken.

Innovatieve ideeën
Cas van 9 jaar van KOKO Kinderopvang heeft de beweegplaat bedacht. Op een grote plaat zijn sensoren gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen, wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom. Zo kan bijvoorbeeld een lamp branden.
De finalisten van Buurtwerk hebben de Buurt&Zo app ontworpen. Deze app vervangt de kleurenkaart om zorgen en talenten van jongeren in kaart te brengen. Zowel jongeren als jongerenwerkers kunnen de app gebruiken. De app verlaagt de drempel voor jongeren, scheelt tijd en heel veel papier. Lekker duurzaam en handig dus!

De SWKGroep Innovatieprijs
Het is het Jaar van Techniek binnen de SWKGroep. Daarom is de SWKGroep op zoek gegaan naar innovatieve ideeën om onze mooie aarde te beschermen. Ruim 170 ‘Willie Wortels’ zonden hun idee in. De jury koos hieruit zeven finalisten. De ruim 2500 online uitgebrachte stemmen telden voor 50% mee in de finale. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Rien de Vries (directeur Dutch Innovation Factory), Nino Bellengé (Health Innovator bij Vital Innovators) en Naz Cosgun (kinderraad BSO Mini & Maxi van Kinderopvang BijDeHand). Alle ideeën die de finale hebben gehaald, zijn te bekijken op www.innovatieprijs2017.nl.

Aan de slag met het idee!
Naast een medaille, beker en winnaarscheque mogen de winnaars samen met de SWKGroep verder aan de slag met hun idee. Daarnaast brengen de winnaars een uniek bezoek aan de Dreamhal van het Nuon Solar Team. Cas krijgt een speciale workshop waarin hij zijn eigen Nuna (zonne-auto) mag bouwen. De winnaars van Buurtwerk mogen aanwezig zijn bij de wereldrecordpoging van de Nuna, de beste zonne-auto ter wereld én meerijden in de mission control auto.

Deel:
×
MENU