20 september 2016

€ 10.000 voor gevluchte kinderen zodat ze weer even kind kunnen zijn

10-000 euro voor gevluchte kinderen

10-000 euro voor gevluchte kinderenOp 14 september vond voor de zesde keer het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi plaats. De opbrengst was voor TeamUp, het gezamenlijk project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte oorlogskinderen in Nederland.

Gedreven om een goed resultaat te behalen, liep een recordaantal golfers in de brandende zon op de Golfclub Kleiburg in Brielle de 18 holes. De beginnende golfers leerden de eerste slagen bij de inspirerende clinic. Met plezier en trots overhandigde Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep, de cheque van € 10.000,- aan Elin Hofman van War Child.

Even zorgeloos spelen
De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederland worden gemakkelijk over het hoofd gezien. Gevluchte kinderen hebben grote behoefte aan ontspanning, regelmaat en stabiliteit. Zodat ze weer kind kunnen zijn. War Child, UNICEF Nederland en Save the Children bundelen hun jarenlange expertise wereldwijd en ontwikkelen een programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Door middel van sport -en spelactiviteiten geeft TeamUp kinderen de nodige steun en stabiliteit. Hier kunnen ze praten over hun nare ervaringen en ze een plek geven.

Als onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg ligt de passie van de SWKGroep in het mogelijk maken van ontwikkeling. De opbrengst van het Goede Doelen Toernooi schenken aan TeamUp sluit hier uitstekend bij aan.

Over de SWKGroep
Stichting SWKGroep is een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. In onze visie kan het beter in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. Voor kinderen, hun ouders, bewoners in de wijk en voor de branches. Vanuit deze visie ontwikkelen wij eigentijdse concepten. En we brengen deze in de praktijk. Alle organisaties binnen de SWKGroep hebben een maatschappelijke doelstelling. Eigen bedrijfsnaam en unieke bedrijfskenmerken blijven bestaan. Wij investeren in eigen kracht. Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Onze werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking.

Deel:
×
MENU